LAPTOP AKKUMULÁTOR JAVÍTÁS

MIÉRT NEM LEHET TÖLTENI A LAPTOP AKKUMULÁTORát?
MIÉRT MERÜL LE GYORSAN?
Miért KAPCSOL KI AKKUMULÁTORRÓL?

Sok oka lehet annak, ha a laptop akkumulátorát nem lehet tölteni: 1. Nem a megfelelő töltő van csatlakoztatva a laptophoz. 2. Meghibásodott a tápvezérlő áramkör. 3. Meghibásodott / elhasználódott az egyik akkumulátor cella a laptop akkumulátorában. 4. Eltört / érintkezés hibás a töltő csatlakozó a laptopban. 5. Meghibásodott  a laptop töltője. 6. Megtört a laptop töltő kábele. 7. Koszos az akkumulátor érintkezője. 8. Az operációs rendszer (Windows) hibásodott meg. 9. Az akkumulátor elektronikája hibásodott meg. (Ezeknél a hibáknál a Windows azt írja ki, hogy csatlakoztatva, de nem tölt.)

Ha tölthető az akkumulátor, de gyorsan lemerül vagy magától kikapcsol 10% - 95% töltöttségi szint közben is, akkor a legtöbb esetben az akkumulátor cellák már elhasználódtak, ki kell cserélni az akkumulátort. Előfordul, hogy azt írja a Windows, hogy csatlakoztatva 255%-os az akkumulátor, ebben az esetben nincs csatlakoztatva az akkumulátor / meghibásodott. 
A Windows a tálcán ezt az üzenetet írja ki, ha valami probléma van a laptop akkumulátor töltésével: 
"csatlakoztatva, nem töltődik"
Laptop Akkumulátor Csatlakoztatva de nem töltödik

MIÉRT HASZNÁLÓDIK EL GYORSAN A LAPTOP AKKUMULÁTOR? 

A legtöbb esetben azért, mert nem megfelelően használták. Évente átlagos használat mellett 20 százalékot romlik az akkumulátor élettartalma, így kb. 5-7 év alatt használódik el teljesen. 
 
Néhány jó tanács a laptop akkumulátorok használatával kapcsolatosan: 
- Soha ne hagyja nyáron az autóban a laptopot, vagy bárhol ahol közvetlen erős napfény / hő érheti. A hő hatására gyorsabban elhasználódik az akkumulátor. A laptopok 5C és 35C fok között használhatók. Ennél hűvösebbnek vagy melegebbnek ne tegye ki a laptopját kikapcsolt állapotban sem. 
- Lehetőség szerint soha ne merítse 10 százalék alá a laptop akkumulátort (hamarabb elhasználódik). Ha már csak 10% marad az akkumulátorban, akkor csatlakoztassa a laptop töltőt. Ha nincs a közelben a laptop töltője, akkor kapcsolja ki / hibernálja a laptopot.  
- Ha nem szükséges, akkor ne akkumulátorról használja a laptopot. A laptop töltője mindig legyen a laptophoz csatlakoztatva. Ha töltés elérte a 100 százalékot, akkor nem tölti tovább az akkumulátort. Az akkumulátor cellák csak bizonyos számú (gyártótól függően 300-500 töltés - merítési) ciklust bírnak ki.
- Nem szükséges vásárláskor az új laptop akkumulátorokat formázni (teljesen lemeríteni és feltölteni). Viszont érdemes 2-3 havonta egyszer lemeríteni és teljesen feltölteni
- Legkésőbb 2 évente ki kell tisztítani a laptopokat. Ha nincs kitisztítva, akkor a hő bent marad a gépházban, melegíti az egész laptopot és a hő miatt az akkumulátor is előbb elhasználódik
-Ha nincs csatlakoztatva a töltő a laptophoz, akkumulátorról üzemel, akkor az alvó mód helyett hibernálni kell a laptopot. (alvó módban tovább használja a laptop az akkumulátort, hibernált állapotban nem használja)
-Ha nem használja a laptopot, vagy az akkumulátort kivette a laptopból, akkor maximum 3 havonta fel kell tölteni az akkumulátort. 

Hogyan javítjuk meg / cserljük ki a laptop akkumulátort?

1. Megkeressük a hiba okát, hogy miért nem tölthető az akkumulátor

Különböző tesztekkel megállapítjuk, hogy miért nem tölthető az akkumulátor. Megmérjük az akkumulátor feszültségét, megnézzük mekkora áramot vesz fel töltés közben, ellenőrizzük az akkumulátor elhasználódás mértékét, kipróbáljuk egy biztosan jól működő új akkumulátorral a laptopot, kipróbáljuk egy másik töltővel, kipróbáljuk másik operációs rendszerrel, stb.  
Laptop Alaplap Javítás - 3

2. megjavítjuk az AKKUMULÁTORT

Egy speciális módszerrel meg tudjuk oldani, hogy a laptop akkumulátor újból tölthető legyen, de ez csak akkor működik, ha az akkumulátor cellái még nem használódnak el, csak a laptop akkumulátor elektronikája tiltotta le a töltést. 
Laptop Akkumulátor Töltődik

3. Ha az AKKUMULÁTORt NEM LEHET JAVÍTANI, AKKOR Kicseréljük

Kétféle megoldással szerelik össze a laptopokat. Az egyik esetben két retesz tartja a helyén az akkumulátort, így könnyen és gyorsan ki lehet cserélni (A). A másik esetben az akkumulátor be van építve a laptopba, így a cseréje időt és szakértelmet kíván, mert a cseréhez a laptopot szét kell szedni. (B
Így néz ki egy olyan laptop aminél a laptop akkumulátort egyszerűen ki lehet cserélni (A). Ezek a laptopok általában 15,6 - 17,3 colosak, normál méretűek, és 1,5 - 2,5 cm vastagok:   
Cserélhető akkumulátor 1
Így néz ki a laptop alja. Két műanyag reteszt el kell húzni, és már ki is vehető az akkumulátor:
Cserélhető akkumulátor 2
Cserélhető akkumulátor 1
Így néz ki egy olyan laptop aminél a laptop akkumulátor cseréhez szét kell szedni a laptopot (B) Ezek általában 12 - 13,3 - 14 colosak, könnyűek, és 1-1,5 cm vastagok.  
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 1
Így néz ki a laptop alja. Nem lehet az akkumulátort szétszedés nélkül eltávolítani / kicserélni
blank
A laptop szétszedése után már látszik az egyedi formájú laptop akkumulátor: 
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 3
Így néz ki a laptop belseje az akkumulátor eltávolítása után
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 4
Így néz ki egy belső akkumulátor: 
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 5

4. Teszteljük A JAVÍTÁS SIKERESSÉGÉT

Miután összeszereltük a laptopot, teszteljük / monitorozzuk az akkumulátor töltését, merülését, újbóli töltését. 
Laptop Akkumulátor 100%

Garancia

Amennyiben nem tudnánk megoldani laptopja akkumulátor töltési problémáIT,
önnek semmit sem kell fizetnie!

MINDEN ELVÉGZETT MUNKÁNKRA
100% GARANCIÁT VÁLLALUNK!

Mit TEGYEN MOST?

Hozza el laptopját valamelyik szervizünkbe / kérjen laptop futárt, és hagyja nálunk néhány munkanapra. Sürgős esetben 1 munkanapra. Kollégáink megvizsgálják, hogy miért nem tölthető az akkumulátor, ezután telefonon / email-ben értesíteni fogják, hogy mennyi idő és mennyibe kerül a laptop akkumulátor javítása / cseréje. Amíg Ön nem egyezik bele a javításba / cserébe, addig nem kezdjük meg a javítását.

1. Amennyiben javítható az akkumulátor, akkor annak a díja 7 000 - 14 000 forint között mozog és pár munkanapot vesz igénybe.

2. Ha nem lehet megjavítani az akkumulátort mert elhasználódott, akkor ki kell cserélni. Azoknál a típusú laptopoknál amelynél eltávolítható az akkumulátor (A), azoknál az utángyártott akkumulátor ára 16 000 - 20 000 forint között mozog, a gyári akkumulátor ára 25 000 - 35 000 forint között mozog. Az akkumulátor cseréjét díjmentesen elvégezzük

Azoknál a típusú laptopoknál ahol az akkumulátor cseréjéhez szét kell szedni a laptopot(B), azoknál az utángyártott akkumulátor ára 20 000 - 40 000  forint között mozog, a gyári akkumulátor ára 35 000 - 50 000  forint között mozog. Az akkumulátor cseréjét típustól függően 17 500 - 21 000 forintért végezzük el, ami magában foglal egy teljes belső-külső laptop tisztítást is, amit maximum 2 évente el kell végezni mindegyik laptopon. 

Az utángyártott akkumulátorok beszerzési ideje egységesen 1 - 2 munkanapot vesz igénybe. A gyári akkumulátorok beszerzése gyártótól függően 2-20 munkanapot vesz igénybe. Természetesen, amíg beszerezzük az akkumulátorokat, el tudja vinni a készüléket, ha addig is használni szeretné. 

Minden utángyártott és gyári akkumulátorra is 1 év garanciát vállalunk. Az utángyártott akkumulátorok jó minőségű cellákból állnak, a gyárival majdnem teljesen azonosak. 

Vannak bizonyos laptop típusok(jellemzően Dell), amelyek nem használhatók utángyártott akkumulátorral, csak a gyárival.

3. Abban az esetben, ha nem az akkumulátor a hibás, hanem a laptopnak alaplap szintű problémája van (Pl. tápvezérlő áramkörben romlott el egy alkatrész), és azért nem tölti az akkumulátort, azt is meg tudjuk javítani, ennek a díja 49.000 forint, és átlagosan 5-10 munkanapot vesz igénybe a javítás. 

Minden esetben egy teljes körű bevizsgáláson esik át a laptopja. Ez azt jelenti, hogy nem csak a bejelentett hibával foglalkozunk, hanem átnézünk rajta minden egyéb hibalehetőséget (adattárolót, memóriát, hűtőrendszert, stb.). 
 

Mit mondanak rólunk ügyfeleink?

Dénes AttilaDénes AttilaBudapest II. kerület

Szombaton délelőtt vittem be a PCMENTOR-ba a laptopom, mivel nagyon hangosan hűtött/kattogott mikor nagyobb teljesítményre kapcsolt. Kedvesen, de határozottan tájékoztattak, hogy nem kifejezetten hasznos egy 4 éves laptop esetében, hogy az első hűtőpaszta-csere és takarítás csak most történik meg, illetve elmondták a felmerülhető problémákat is. Tudomásul vettem, ott hagytam a gépet, amire 3-5 munkanap szerviz időt vállaltak. Hétfőn délelőtt (!!!) kaptam egy SMS-t és rögtön utána egy telefonhívást arról, hogy elkészült a munka, ekkor és ekkor mehetek az üzletbe átvenni a gépet. Aznap este bementem és a honlapon feltüntetett áron nem csak belül, de kívül is újnak tűnő laptopot kaptam vissza. Azóta teszteltem egy hete, semmi jele a korábbi problémáknak, nem csak halkan, de az eddig megszokotthoz képest gyorsabban is működik minden.  Összefoglalásként: Maximálisan transzparens, a vállaltakhoz képest is gyorsabb, szakszerű és kedves kiszolgálást tapasztaltam náluk. Bátran ajánlom mindenkinek a srácokat, hasonló problémával biztosan hozzájuk fordulok a jövőben, köszönöm! :)

Kriston AndreaKriston AndreaBudapest XII. kerület

Amennyiben ragályos lenne Budaváry Tamás munkavégzésének a stílusa, akkor már jó irányba tartana az ország. Igazán hivatásának tekinti a munkáját. Felkészült, praktikus, figyel a kliens igényére, pontos, precíz. Az előző számítógép szerelőnek mindig csak a gondterhelt arcát láttam. Tamás a sikerei hatására magabiztosan nyúl a számítógépekhez, melyek ezt nagyon szeretik.

Gergényi ÉvaGergényi ÉvaBudapest I. kerület

Kedves és udvarias fiatalemberek, gyorsan elkészült a laptopom. Vírus problémával fordultam hozzájuk, hamar leszedték, és kezeltek egyebeket, így gyorsabb is lett mint előtte. Biztos ide jövök legközelebb is, ha szükséges lesz.

Larion ZoéLarion Zoé

15 éve van laptopom, azóta már 'elfogyasztottam' néhány laptop szerviz-t, de ezekben az üzletekben azt éreztem, hogy elvárás, hogy én is mesteri szinten értsek minden informatikai szakkifejezéshez sőt még az alkatrészekhez is. 100 kérdést szegeztek nekem, amiből a legtöbb csak 2-3 betűs rövidítés volt. A PCMENTOR szakemberei ha valaki igényli, hogy informatikai kódnyelven tájékoztassák, bármilyen kérdésre tudnak választ adni, ezt már volt alkalmam hallani az üzletben, de ha valaki olyan, mint én, akit nem érdekel, hogy melyik kütyünek mi a neve, csak az a fontos, hogy minden jól működjön és ne kelljen a javításra hosszú napokig várni, az is elégedett lesz. Itt nem kell szakembernek lenned, mégis becsületesen és korrekt áron, ráadásul gyorsan oldják meg a problémádat, sőt még mosolyognak is. Én maximálisan elégedett vagyok!

Krausz AndrásKrausz AndrásBudapest XIV. kerület

Korrekt, hozzáértő, segítőkész munkatársak. Kiválóan felújították a notebookomat. A szolgáltatásuk ár érték arányával maximálisan elégedett vagyok. Barátságos korszerű üzletben fogadják az ügyfeleket, munkatársaik udvariasak. Bátran ajánlom őket.

Olvassa el ügyfeleink véleményét (kattintson a logóra) szolgáltatásainkról a
Facebook oldalunkon, vagy a Google rendszerében is:
blank
5 / 4.9
151 értékelés
blank
5 / 4.8
1037 értékelés

MIÉRT MINKET VÁLASSZON?

LAPTOP AKKUMULÁTOR JAVÍTÁS / CSERE ISMERŐS / "HOZZÁÉRTŐ" OLCSÓ / HANYAG
LAPTOP SZERVIZ
PCMENTOR
Ellenőrizzük a merevlemez állapotát ? NEM IGEN
Ellenőrizzük a laptop állapotát ? NEM IGEN
Ellenőrizzük a laptop belső hőmérsékleteit ? NEM IGEN
Mindenféle laptophoz be tudjuk szerezni a gyári akkumulátorokat ? NEM IGEN
Mindenféle laptophoz be tudjuk szerezni a jó minőségű utángyártott akkumulátorokat  ? NEM IGEN
Roncsolásmentesen szét és össze is tudjuk rakni a laptopot ? NEM IGEN
Nem hagyunk ki csavarokat a laptopból / minden kábelt visszakötünk a helyére ? NEM IGEN
Alaplap szintű hibákat is meg tudunk oldani. Pl. töltőáramköri hiba ? NEM IGEN
Garanciát vállalunk az elvégzett munkánkra ? NEM IGEN
Nyitva tartási időben elérhetőek vagyunk, ha kérdése lenne a javítással kapcsolatosan ? NEM IGEN
Hibás akkumulátorát leadhatja elektronikus hulladékként, gondoskodunk az újrahasznosításáról ? NEM IGEN
100% garanciát vállalunk az elvégzett munkáinkra
Hiszünk magunkban. Tudjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb megoldást nyújtjuk Önnek. A munkánkért cserében csak abban az esetben kell fizetnie, ha a bejelentett hibát megoldjuk. Ha nem tudnánk megoldani, akkor nem kell fizetnie semmi sem. Se munkadíjat, se kiszállási költséget, se bevizsgálási díjat.
Számítógépes problémáinak a 99%-ra találunk megoldást
Szinte minden problémára találunk valamilyen megoldást. Több, mint tízezer különböző hibát oldottunk meg az évek alatt. Minden munkatársunk legalább 5 éve dolgozik számítógép és laptop szervizesként. Ezen felül folyamatosan képezzük munkatársainkat, ezért lépést tudunk tartani a számítástechnika gyorsan változó világával.
Nincsenek rejtett költségeink
Áttekinthető az árlistánk, pontosan kiszámolhatóak a javítási költségek meglepetések nélkül. Előre egyeztetjük Önnel a pontos munkadíjakat, az alkatrész költségeket, és csak az elfogadott árajánlat esetén kezdjük meg a javítást.
Helyszíni kiszállás esetén óradíjas szolgáltatásban dolgozunk
Ha önnél kell valamilyen hibaelhárítást elvégezni, akkor egy időben egyszerre több hibát / laptopot / számítógépet is tudunk javítani. Ezért lényegesen kevesebbe kerül a hibák javítása, mint ha külön-külön tételesen számolnánk el a hibák javítását. Például: kiszállási díj, hiba meghatározása, portalanítás, periféria telepítése, programtelepítés, frissítések, reklámok eltüntetése, víruskereső telepítése, vírus irtás, router beállítás.
Több mint 20 000 elégedett ügyfelünk van
Ügyfeleink 99,5%-a elégedett velünk. A Budapesti számítógép és laptop szervizek közül velünk a legelégedettebbek az ügyfelek a Google és a Facebook értékelések alapján.
Működő, leinformálható cég vagyunk
Több, mint 12 éve folyamatosan működünk. Ellenőrizheti, hogy kit hív ki otthonába / üzletébe és kire bízza személyes, céges adatait, számítógépét, laptopját, eszközeit. Az elérhetőségek menüpontnál megtalál rólunk minden fontos információt. 
Nálunk tényleg Ön a legfontosabb
Szervizünkben a lehető leggyorsabban kiszolgáljuk Önt, ez maximálisan 5 perc! Nálunk nem kell 25-30 percet várakoznia mire sorra kerül! Nem tartjuk fel, tudjuk, hogy az Ön ideje is értékes. Amíg Önt ki nem szolgáltuk, nem fogadunk telefonhívásokat, nem szolgálunk ki másokat, nem javítunk másik eszközöket, nem adminisztrálunk.
Rendelkezünk több szervizhelyiségekkel és házhoz is megyünk
Szükség esetén házhoz is megyünk, és ha lehetséges, akkor ott javítjuk meg eszközét. Illetve vannak olyan problémák amit csak Önnél lehet megjavítani, pl: internet és hálózati problémák. Előfordulnak olyan esetek is amikor nem lehet a számítógépet / laptopot szervizbe leadni, mert kényes adatok vannak rajta, vagy nélkülözhetetlen egy munkafolyamathoz.
Távolról is tudunk segíteni önnek
Interneten keresztül be tudunk jelentkezni számítógépére, laptopjára. A kisebb beállítási problémákat így is meg tudjuk oldani. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhat meg.
Többféle számítástechnikával kapcsolatos kérdésével fordulhat hozzánk
Fő tevékenységünk a laptopok és az asztali számítógépek hardveres és szoftveres szervizelése. Ezen kívül rendszergazdai szolgáltatásokat is vállalunk. Továbbá foglalkozunk adatmentéssel és hálózati hibaelhárítással is. Ha új laptopra, számítógépre, nyomtatóra vagy bármilyen informatikai eszközre lenne szüksége, akkor azokat is be tudjuk szerezni és üzembe helyezni. Tanácsokat is adunk, hogy ezek közül Önnek mit érdemes választania.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Minek vigyem szervizbe, ha akkumulátort ki tudja cserélni egy ismerős is?
A laptop szét és összeszerelése / hiba meghatározása / javítása szakértelmet és tapasztalatot kíván. Akinek nincs benne megfelelő tapasztalata (legalább 1.000 db laptop szétszedése) az nagyon könnyen okozhat az eredeti problémánál több hibát. (szétszerelés közben nagyon könnyű elszakítani egy kábelt, letörni egy műanyag kábel leszorítót, zárlatot okozni, csavarokat nem a megfelelő helyére visszatenni, nem megfelelő alkatrészt felhasználni, stb.) Így az eredeti javítás többszörösébe is kerülhet. Gyakran előfordul az is, hogy nem tölt az akkumulátor, és vesznek bele egy újat, de hiába cserélik ki, azt sem tölti, mert nem az akkumulátorral volt a probléma, hanem a töltővel / töltő csatlakozóval / alaplapi töltő áramkörrel.
Miért Önöket válasszam az akkumulátor cseréjére, miért ne egy másik laptop szervizt?
Azért, mert mi biztosan meg tudjuk oldani, bármilyen okból kifolyólag nem tölthető az akkumulátor. A legtöbb laptop szerviz nem foglalkozik alaplap szintű javítással, mert nagyon sok szakértelmet kíván, így, ha az alaplap hibásodott meg, ők nem tudnak segíteni. Mi igen. A legtöbb szerviznek nincs kapcsolata a laptop gyártójával, így a gyári akkumulátorokat nem tudnak beszerezni. Mi igen. A legtöbb laptop szerviznek nincsenek nemzetközi kapcsolatai az akkumulátor beszerzésére, így az itthon nem kapható akkumulátorokat nem tudják beszerezni. Mi igen.  
Mindenképpen ki kell cseréltetni az akkumulátort a laptopban?
Nem, csak abban az esetben érdemes, ha szeretné továbbra is akkumulátorról használni a laptopot. Illetve, ha fontos adatokkal dolgozik, és egy esetleges áramszünet / áramingadozás esetén nem probléma, ha elveszíti azokat az adatokat, amik meg voltak nyitva. Viszont, ha púposodik az akkumulátor, akkor mindenképpen ki kell venni a laptopból, mert további károkat okozhat. 
 
blank

Figyelmeztetés

Ne halogassa tovább laptopja akkumulátorának bevizsgálását! Hívjon minket vagy jöjjön el hozzánk minél előbb! Ennél már csak rosszabb lehet az állapota! Ha nem javítjuk meg / cseréljük ki a laptop akkumulátorát, akkor egy áramkimaradás / érintkezési hiba miatt az aktuálisan használt adatait(képek, dokumentumok, videók, programok) is elveszítheti. Ha az akkumulátor elkezdett már felpuffadni, akkor elronthat további laptop alkatrészeket. 

Ha fontos önnek a laptopja, akkor mindenképpen hozzánk hozza el! Ne bízza "ismerős hozzáértőkre" vagy "pince szervizekre", mert a legtöbb esetben a szakértelem és a felszerelés hiánya miatt ők olyan károkat okozhatnak a laptopjában, amit utána már lehetetlen megjavítani, vagy többszörösébe kerül a javítás. Az évek alatt mi már több, mint 3.000 db laptopnak az akkumulátorát javítottuk meg / cseréltük ki sikeresen!

Acer Laptop Szerviz
Asus Laptop Szerviz
Dell Laptop Szerviz
Fujitsu Laptop Szerviz
HP Laptop Szerviz
Lenovo Laptop Szerviz
MSI Laptop Szerviz
Samsung Laptop Szerviz
Sony Laptop Szerviz
Toshiba Laptop Szerviz