LAPTOP AKKUMULÁTOR JAVÍTÁS

MIÉRT NEM LEHET TÖLTENI A LAPTOP AKKUMULÁTORát?
MIÉRT MERÜL LE GYORSAN? Miért KAPCSOL KI AKKUMULÁTORRÓL A LAPTOP?

Sok oka lehet annak, ha a laptop akkumulátorát nem lehet tölteni: 1. Nem a megfelelő töltő van csatlakoztatva a laptophoz. 2. Meghibásodott a tápvezérlő áramkör. 3. Meghibásodott az egyik cella a laptop akkumulátorában. 4. Eltört / érintkezés hibás a töltő csatlakozó a laptopban. 5. Meghibásodott  a laptop töltője. 6. Megtört a laptop töltő kábele. 7. Koszos az akkumulátor érintkezője. 8. Az operációs rendszer (Windows) hibásodott meg. 8. Az akkumulátor cellái elhasználódtak és a töltésvezérlő elektronika kikapcsolta a töltést. 9. Az akkumulátor elektronikája hibásodott meg.

Ha tölthető az akkumulátor, de gyorsan lemerül vagy magától kikapcsol 10% - 95% töltöttségi szint közben is, akkor a legtöbb esetben az akkumulátor cellák már elhasználódtak, ki kell cserélni az akkumulátort. Illetve előfordulhatnak alaplapi / érintkezési hibák is.  
A Windows a tálcán ezt az üzenetet írja ki, ha valami probléma van a laptop akkumulátor töltésével: 
"csatlakoztatva, nem töltődik"
Laptop Akkumulátor Csatlakoztatva de nem töltödik

MIÉRT HASZNÁLÓDIK EL GYORSAN A LAPTOP AKKUMULÁTOR? 

A legtöbb esetben azért, mert nem megfelelően használták. Évente átlagos használat mellett 20 százalékot romlik az akkumulátor élettartalma, így kb. 5-7 év alatt használódik el teljesen. 
 
Néhány jó tanács a laptop akkumulátorok használatával kapcsolatosan: 
- Soha ne hagyja nyáron az autóban a laptopot, vagy bárhol ahol közvetlen erős napfény / hő érheti. A hő hatására gyorsabban elhasználódik az akkumulátor. A laptopok 5C és 35C fok között használhatók. Ennél hűvösebbnek vagy melegebbnek ne tegye ki a laptopját kikapcsolt állapotban sem. 
- Lehetőség szerint soha ne merítse 10 százalék alá a laptop akkumulátort (hamarabb elhasználódik). Ha már csak 10% marad az akkumulátorban, akkor csatlakoztassa a laptop töltőt. Ha nincs a közelben a laptop töltője, akkor kapcsolja ki / hibernálja a laptopot.  
- Ha nem szükséges, akkor ne akkumulátorról használja a laptopot. A laptop töltője mindig legyen a laptophoz csatlakoztatva. Ha töltés elérte a 100 százalékot, akkor nem tölti tovább az akkumulátort. A cellák csak bizonyos számú (gyártótól függően 300-500 töltés - merítési) ciklust bírnak ki.
- Nem szükséges a laptop akkumulátorokat formázni (teljesen lemeríteni és feltölteni), csak ha rosszul érzékeli a töltöttségi szintet. (ha töltjük- merítjük, hamarabb elhasználódik) 
- Legkésőbb 2 évente ki kell tisztítani a laptopokat. Ha nincs kitisztítva, akkor a hő bent marad a gépházban, melegíti az egész laptopot és a hő miatt az akkumulátor is előbb elhasználódik. 
-Ha nincs csatlakoztatva a töltő a laptophoz, akkumulátorról üzemel, akkor az alvó mód helyett hibernálni kell a laptopot. (alvó módban tovább használja a laptop az akkumulátort, hibernált állapotban nem használja)
-Ha nem használja a laptopot, vagy az akkumulátort kivette a laptopból, akkor maximum 3 havonta fel kell tölteni az akkumulátort. 

Hogyan javítjuk meg / cserljük ki a laptop akkumulátort?

1. Megkeressük a hiba okát, hogy miért nem tölthető az akkumulátor

Különböző tesztekkel megállapítjuk, hogy miért nem tölthető az akkumulátor. Megmérjük az akkumulátor feszültségét, megnézzük mekkora áramot vesz fel töltés közben, ellenőrizzük az akkumulátor elhasználódás mértékét, kipróbáljuk egy biztosan jól működő új akkumulátorral a laptopot, kipróbáljuk egy másik töltővel, kipróbáljuk másik operációs rendszerrel, stb.  
Laptop Alaplap Javítás - 3

2. megjavítjuk az AKKUMULÁTORT

Egy speciális módszerrel meg tudjuk oldani, hogy a laptop akkumulátor újból tölthető legyen, de ez csak akkor működik, ha az akkumulátor cellái még nem használódnak el, csak a laptop akkumulátor elektronikája tiltotta le a töltést. 
Laptop Akkumulátor Töltődik

3. Ha az AKKUMULÁTORt NEM LEHET JAVÍTANI, AKKOR Kicseréljük

Kétféle megoldással szerelik össze a laptopokat. Az egyik esetben két retesz tartja a helyén az akkumulátort, így könnyen és gyorsan ki lehet cserélni (A). A másik esetben az akkumulátor be van építve a laptopba, így a cseréje időt és szakértelmet kíván, mert a cseréhez a laptopot szét kell szedni. (B
Így néz ki egy olyan laptop aminél a laptop akkumulátort egyszerűen ki lehet cserélni (A). Ezek a laptopok általában 15,6 - 17,3 colosak, normál méretűek, és 1,5 - 2,5 cm vastagok:   
Cserélhető akkumulátor 1
Így néz ki a laptop alja. Két műanyag reteszt el kell húzni, és már ki is vehető az akkumulátor:
Cserélhető akkumulátor 2
Cserélhető akkumulátor 1
Így néz ki egy olyan laptop aminél a laptop akkumulátor cseréhez szét kell szedni a laptopot (B) Ezek általában 12 - 13,3 - 14 colosak, könnyűek, és 1-1,5 cm vastagok.  
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 1
Így néz ki a laptop alja. Nem lehet az akkumulátort szétszedés nélkül eltávolítani / kicserélni: 
blank
A laptop szétszedése után már látszik az egyedi formájú laptop akkumulátor: 
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 3
Így néz ki a laptop belseje rossz akkumulátor eltávolítása után: 
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 4
Így néz ki az akkumulátor: 
Nem cserélhető a laptop akkumulátor 5

4. Teszteljük A JAVÍTÁS SIKERESSÉGÉT

Miután összeszereltük a laptopot, teszteljük / monitorozzuk az akkumulátor töltését, merülését, újbóli töltését. 
Laptop Akkumulátor 100%

Garancia

Amennyiben nem tudnánk megoldani laptopja akkumulátor töltési problémáIT,
önnek semmit sem kell fizetnie!

MINDEN ELVÉGZETT MUNKÁNKRA
100% GARANCIÁT VÁLLALUNK!

Mit tegyen most?

Hozza el laptopját valamelyik szervizünkbe / kérjen laptop futárt, és hagyja nálunk néhány munkanapra. Kollégáink megvizsgálják, hogy miért nem tölthető az akkumulátor, ezután telefonon / email-ben értesíteni fogják, hogy mennyi idő és mennyibe kerül a laptop akkumulátor javítása / cseréje. Amíg Ön nem egyezik bele a javításba / cserébe, addig nem kezdjük meg a javítását.  

1. Amennyiben javítható az akkumulátor, akkor annak a díja 5 000 - 10 000 forint között mozog és pár munkanapot vesz igénybe.

2. Ha nem lehet megjavítani az akkumulátort mert elhasználódott, akkor ki kell cserélni. 

Azoknál a típusú laptopoknál amelynél eltávolítható az akkumulátor (A), azoknál az utángyártott akkumulátor ára 16 000 - 20 000 forint között mozog, a gyári akkumulátor ára 25 000 - 30 000 forint között mozog. Az akkumulátor cseréjét díjmentesen elvégezzük. 

Azoknál a típusú laptopoknál ahol az akkumulátor cseréjéhez szét kell szedni a laptopot(B), azoknál az utángyártott akkumulátor ára 22 000 - 30 000  forint között mozog, a gyári akkumulátor ára 35 000 - 50 000  forint között mozog. Az akkumulátor cseréjét 12 500 forintért végezzük el, ami magában foglal egy teljes belső-külső laptop tisztítást is, amit maximum 2 évente el kell végezni mindegyik laptopon. 

Az utángyártott akkumulátorok beszerzési ideje egységesen 1 - 2 munkanapot vesz igénybe. A gyári akkumulátorok beszerzése gyártótól függően 2-20 munkanapot vesz igénybe.

Minden utángyártott és gyári akkumulátorra is 1 év garanciát vállalunk. Az utángyártott akkumulátorok jó minőségű cellákból állnak, a gyárival majdnem teljesen azonosak. 

Vannak bizonyos laptop típusok, amelyek nem használhatók utángyártott akkumulátorral, csak a gyárival.

3. Abban az esetben, ha nem az akkumulátor a hibás, hanem a laptopnak alaplap szintű problémája van (Pl. tápvezérlő áramkörben romlott el egy alkatrész), és azért nem tölti az akkumulátort, azt is meg tudjuk javítani, ennek a díja 40.000 forint, és átlagosan 5-10 munkanapot vesz igénybe a javítás. 

Minden esetben egy teljes körű bevizsgáláson esik át a laptopja. Ez azt jelenti, hogy nem csak a bejelentett hibával foglalkozunk, hanem átnézünk rajta minden egyéb hibalehetőséget (adattárolót, memóriát, hűtőrendszert, stb.). 
 

Mit mondanak rólunk ügyfeleink?

Jámbor Orsolya IlonaJámbor Orsolya IlonaBudapest XIV. kerület

A szerviz megbízható, gyors és magas szakértelemmel rendelkezik. Törekednek arra, hogy az ügyfélnek megfelelő szolgáltatást nyújtsanak a legkedvezőbb áron. Segítőkészek voltak, minden kérdésemre kedvesen és részletesen válaszoltak. Nagyon elégedett vagyok a munkájukkal és szívből ajánlom mindenkinek!

Hegedűs DóraHegedűs DóraFót

Professzionalizmus, megbízhatóság, jellemzi a céget és számunkra ez a legfontosabb egy üzleti partner esetében!

Abonyi TamásAbonyi TamásBudapest XIII. kerület

Ritka manapság az olyan alkalom, amikor a vevő minőségi szolgáltatást kap. Értem ezalatt a megtapasztalt stílust, szakmai felkészültséget, korrekt árat. Különösen az esett jól, hogy a munka elvégzését követő napon felhívott, és érdeklődött az általam utólagosan felvetett probléma megoldása felöl. Ennél többet nem is tudok írni, azt hiszem a lényeget érintettem. Egyben biztosíthatom, hogy megrendelője fogok maradni és ismerőseimnek, barátaimnak is ajánlani fogom. Ez a legjobb reklám, további jó munkát kívánok!

Hegyi SándorHegyi SándorSzigetszentmiklós

Budaváry Tamás és kollégái már évek óta megbízható partnereink. Bármilyen jellegű probléma merül fel számítógépeinkkel, nyomtatóinkkal kapcsolatban a PCMENTOR a lehető legrövidebb időn belül eredményesen orvosolja azt. Ha csak tanácsot, segítséget kérünk tőlük, minden esetben hasznos, korrekt válaszokat kapunk. Szolgáltatásaikkal, emberi hozzáállásukkal a legmesszebbmenőkig elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk őket mindenkinek.

Krausz AndrásKrausz AndrásBudapest XIV. kerület

Korrekt, hozzáértő, segítőkész munkatársak.Kiválóan felújították a notebookomat.A szolgáltatásuk ár érték arányával maximálisan elégedett vagyok. Barátságos korszerű üzletben fogadják az ügyfeleket, munkatársaik udvariasak. Bátran ajánlom őket.

Matulay SándorMatulay SándorBudapest VII. kerület

Kétségbeestem, mert szétesett a Windows-om. Mindenem azon futott (Internet, üzleti levelezés, zenei komposer programok – amin több év munkája is rajta van). Nem tudtam, kihez forduljak, amikor az Interneten ráakadtam a PCMENTOR-ra. Szerencsém volt, mert egy gyors, megbízható, hozzáértő szakemberre bíztam a laptopomat – és nem bántam meg! Még nem hozzáértő, kissé talán gyermekded kérdéseimre is nagy türelemmel és olyan hozzáértéssel válaszolt, amit én, mint egy amatőr felhasználó is megérthettem. KÖSZÖNÖM a gyors, szakszerű munkát! Csak ehhez a céghez fordulok legközelebb is!

Budzisz KrzysztofBudzisz KrzysztofBudapest I. kerület

Nagyon szakszerű és udvarias kiszolgálás. Magas színvonalú profi és precíz munka. A vállalt időpont betartása. Bankkártyás fizetési lehetőség. Ügyfélbarát nyitva tartás. Mindenkinek ajánlom! Köszönet szerviz munkatársainak a kiváló munkájukat!

Somoskői KatalinSomoskői KatalinBudapest XI. kerület

Barátságos ügyfélkezelés, jó szakértelem, megbízhatóság. Rendeltem egy akkumulátort, és még ők beszéltek le a drágábbról, hogy pénzt spóroljanak nekem. Tökéletesen működik most a laptopom.

A PCMENTOR számítógép és laptop szervizzel közel 1 éve dolgozunk együtt, eredményes, hatékony a közös munka, könnyű együtt dolgozni Tamással. Honlapkészítő vállalkozásként fontos, hogy eszközparkunk naprakész legyen, így a legjobb kezek között kell tudnunk számítógépeinket, laptopjainkat. Mivel új eszköz beszerzéssel is foglalkoznak, az eddigi eredményes együttműködés alapján biztos, hogy új laptopjainkat, számítógépeinket a PC Mentornál fogjuk megvásárolni.

Gergényi ÉvaGergényi ÉvaBudapest I. kerület

Kedves és udvarias fiatalemberek, gyorsan elkészült a laptopom. Vírus problémával fordultam hozzájuk, hamar leszedték, és kezeltek egyebeket, így gyorsabb is lett mint előtte. Biztos ide jövök legközelebb is, ha szükséges lesz.

Miért minket válasszon?

LAPTOP AKKUMULÁTOR JAVÍTÁS / CSERE ISMERŐS / "HOZZÁÉRTŐ" OLCSÓ / HANYAG LAPTOP SZERVIZ PCMENTOR
Ellenőrizzük a merevlemez állapotát ? NEM IGEN
Ellenőrizzük a laptop állapotát ? NEM IGEN
Ellenőrizzük a laptop belső hőmérsékleteit ? NEM IGEN
Mindenféle laptophoz be tudjuk szerezni a gyári akkumulátorokat ? NEM IGEN
Mindenféle laptophoz be tudjuk szerezni a jó minőségű utángyártott akkumulátorokat  ? NEM IGEN
Roncsolásmentesen szét és össze is tudjuk rakni a laptopot ? NEM IGEN
Nem hagyunk ki csavarokat a laptopból / minden kábelt visszakötünk a helyére ? NEM IGEN
Alaplap szintű hibákat is meg tudunk oldani. Pl. töltőáramköri hiba ? NEM IGEN
Garanciát vállalunk az elvégzett munkánkra ? NEM IGEN
Nyitva tartási időben elérhetőek vagyunk, ha kérdése lenne a javítással kapcsolatosan ? NEM IGEN
Hibás akkumulátorát leadhatja elektronikus hulladékként, gondoskodunk az újrahasznosításáról ? NEM IGEN
100% garanciát vállalunk az elvégzett munkáinkra
Hiszünk magunkban. Tudjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb megoldást nyújtjuk Önnek. A munkánkért cserében csak abban az esetben kell fizetnie, ha a bejelentett hibát megoldjuk. Ha nem tudnánk megoldani, akkor nem kell fizetnie semmi sem. Se munkadíjat, se kiszállási költséget, se bevizsgálási díjat.
Számítógépes problémáinak a 99%-ra találunk megoldást
Szinte minden problémára találunk valamilyen megoldást. Több, mint tízezer különböző hibát oldottunk meg az évek alatt. Minden munkatársunk legalább 5 éve dolgozik számítógép és laptop szervizesként. Ezen felül folyamatosan képezzük munkatársainkat, ezért lépést tudunk tartani a számítástechnika gyorsan változó világával.
Nincsenek rejtett költségeink
Áttekinthető az árlistánk, pontosan kiszámolhatóak a javítási költségek meglepetések nélkül. Előre egyeztetjük Önnel a pontos munkadíjakat, az alkatrész költségeket, és csak az elfogadott árajánlat esetén kezdjük meg a javítást.
Helyszíni kiszállás esetén óradíjas szolgáltatásban dolgozunk
Ha önnél kell valamilyen hibaelhárítást elvégezni, akkor egy időben egyszerre több hibát / laptopot / számítógépet is tudunk javítani. Ezért lényegesen kevesebbe kerül a hibák javítása, mint ha külön-külön tételesen számolnánk el a hibák javítását. Például: kiszállási díj, hiba meghatározása, portalanítás, periféria telepítése, programtelepítés, frissítések, reklámok eltüntetése, víruskereső telepítése, vírus irtás, router beállítás.
Több mint 10 000 elégedett ügyfelünk van
Ügyfeleink 99,5%-a elégedett velünk. A Budapesti számítógép és laptop szervizek közül velünk a legelégedettebbek az ügyfelek a Google és a Facebook értékelések alapján.
Működő, leinformálható cég vagyunk
Több, mint 8 éve folyamatosan működünk. Ellenőrizheti, hogy kit hív ki otthonába / üzletébe és kire bízza személyes, céges adatait, számítógépét, laptopját, eszközeit. Az elérhetőségek menüpontnál megtalál rólunk minden fontos információt. 
Nálunk tényleg Ön a legfontosabb
Szervizünkben a lehető leggyorsabban kiszolgáljuk Önt, ez maximálisan 5 perc! Nálunk nem kell 25-30 percet várakoznia mire sorra kerül! Nem tartjuk fel, tudjuk, hogy az Ön ideje is értékes. Amíg Önt ki nem szolgáltuk, nem fogadunk telefonhívásokat, nem szolgálunk ki másokat, nem javítunk másik eszközöket, nem adminisztrálunk.
Rendelkezünk több szervizhelyiségekkel és házhoz is megyünk
Szükség esetén házhoz is megyünk, és ha lehetséges, akkor ott javítjuk meg eszközét. Illetve vannak olyan problémák amit csak Önnél lehet megjavítani, pl: internet és hálózati problémák. Előfordulnak olyan esetek is amikor nem lehet a számítógépet / laptopot szervizbe leadni, mert kényes adatok vannak rajta, vagy nélkülözhetetlen egy munkafolyamathoz.
Távolról is tudunk segíteni önnek
Interneten keresztül be tudunk jelentkezni számítógépére, laptopjára. A kisebb beállítási problémákat így is meg tudjuk oldani. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhat meg.
Többféle számítástechnikával kapcsolatos kérdésével fordulhat hozzánk
Fő tevékenységünk a laptopok és az asztali számítógépek hardveres és szoftveres szervizelése. Ezen kívül rendszergazdai szolgáltatásokat is vállalunk. Továbbá foglalkozunk adatmentéssel és hálózati hibaelhárítással is. Ha új laptopra, számítógépre, nyomtatóra vagy bármilyen informatikai eszközre lenne szüksége, akkor azokat is be tudjuk szerezni és üzembe helyezni. Tanácsokat is adunk, hogy ezek közül Önnek mit érdemes választania.
blank

Figyelmeztetés

Ne halogassa tovább laptopja akkumulátorának bevizsgálását! Hívjon minket vagy jöjjön el hozzánk minél előbb! Ennél már csak rosszabb lehet a helyzet!. Ha nem javítjuk meg / cseréljük ki a laptop akkumulátorát, akkor egy áramkimaradás / érintkezési hiba miatt az aktuálisan használt adatait is elveszítheti. 

Ha fontos önnek a laptopja, akkor hozzánk hozza el! Ne bízza "ismerős hozzáértőkre" vagy "pince szervizekre", mert a legtöbb esetben a szakértelem és a felszerelés hiánya miatt ők olyan károkat okozhatnak a laptopjában, amit utána már lehetetlen megjavítani, vagy többszörösébe kerül a javítás. Az évek alatt mi már több, mint 500 db laptopnak az akkumulátorát javítottuk meg / cseréltük ki sikeresen!

Acer Laptop Szerviz
Asus Laptop Szerviz
Dell Laptop Szerviz
Fujitsu Laptop Szerviz
HP Laptop Szerviz
Lenovo Laptop Szerviz
MSI Laptop Szerviz
Samsung Laptop Szerviz
Sony Laptop Szerviz
Toshiba Laptop Szerviz