LAPTOP ZSANÉR JAVÍTÁS

Mitől Nem csUkódik le rendesen a laptop kijelzőJE?

Ha a kijelzőt nem lehet rendesen lecsukni / felnyitni, akkor vagy a zsanér tört el, vagy a zsanér kiszakadt az LCD hátlapból, esetleg az alsó / felső burkolatból. Ez a legtöbb esetben fizikai behatás eredménye: ráülnek, elejtik, vagy leesik valahonnan. Előfordul az is, hogy rossz gyári tervezés miatt törik el az LCD hátlap / zsanér. Ajánlott a kijelzőt mindig középen felnyitni (ahol a kamera van), és nem a jobb vagy bal oldalán, mert akkor féloldalas terhelést kapnak az alkatrészek, és könnyebben eltörnek. Célszerű a laptopot minél előbb szervizbe vinni, mert ha a laptop belsejében elszabadulnak a kiszakadt csavartartó perselyek, akkor zárlatot okozhatnak. Illetve előbb-utóbb egyre több minden törik / szakad el, és egyre költségesebb lesz a javítás. 
Így néz ki, amikor a laptop zsanér eltörik és ki is szakad az LCD hátlapból:
Laptop zsanér csere 2

Hogyan cseréljük ki a laptop zsanérját / burkolati elemeit?

1. ELTÁVOLÍTJUK AZ LCD KERETET / ELŐLAPOT

A legtöbb laptopnál az LCD keretet / előlapot egyszerűen le lehet pattintani a kijelzőről, így megnézhetjük, hogy mi tört el. Sajnos itt nem csak a zsanér tört el, hanem az LCD keret is:
Laptop zsanér csere 1

2. MEGVIZSGÁLJUK, hogy mi az, ami eltört

Sajnos a legtöbb esetben nem csak a zsanér törik el, hanem ki is szakad az LCD hátlapból, így nem csak a zsanért kell cserélni, hanem az LCD hátlapot is. A lenti képen látható, hogy ebben az esetben nem csak a zsanér és az LCD előlap tört el, hanem az LCD hátlapból kiszakadt a zsanér csavarjait tartó csavarpersely, így hiába is cseréljük ki a zsanért, nem lesz mihez hozzácsavarozni. Ebben az esetben az LCD hátlapot is ki kell cserélni. Esetenként nem szükséges az LCD hátlapot cserélni, mert előfordul, hogy 4 - 6 perselyből csak 1 -2 tört el, és ezeket még meg lehet ragasztani. Viszont ha a perselyek legalább fele törött, vagy olyan helyen törtek el, ahol nagy rajtuk a terhelés, akkor a tapasztalataink alapján azt már nem lehet úgy megragasztani, hogy évekig tartós is maradjon. Ebben az esetben mindenképpen cserélni kell az egész LCD hátlapot. A zsanérokat minden esetben ki kell cserélni, nem lehetséges a tartós javításuk. 
Laptop zsanér csere 2

3. SZÉTSZEDJÜK AZ EGÉSZ LAPTOPOT

Miután megnéztük, hogy a kijelző oldalán mi sérült meg, mit kell kicserélni, meg kell nézzük, hogy nem szakadt-e ki az alsó vagy felső burkolatából is a zsanér. Ehhez darabokba kell szedni az egész laptopot. 
Laptop zsanér csere 3
Laptop zsanér csere 4

4. KicserélJÜK A HIBÁS ALKATRÉSZEKET

Bal oldalon a régi, törött zsanér. Jobb oldalon az új, hibátlan zsanér: 
Laptop zsanér csere 1
Ezen a képen jól látható, hogy az LCD hátlapból kiszakadt a csavarpersely. 
Laptop zsanér csere 1
A régi törött LCD hátlap: 
Laptop zsanér csere 1
Az új gyári LCD hátlap. Erre még át kell szerelni a wifi antennákat és a webkamerát:  
Laptop zsanér csere 1
Az új LCD hátlap beszerelve.  A wifi kábelek, antennák, kamera átszerelve.  
Laptop zsanér csere 1
Laptop zsanér csere 1

5. Teszteljük A JAVÍTÁS SIKERESSÉGÉT

Miután összeszereltük a laptopot, teszteljük a nyitást, csukást, hogy tökéletesen működik-e. Illetve a wifi jelerősséget és a webkamerát. 
Laptop zsanér csere 12
Javítás után: törött LCD előlap cserélve, törött LCD hátlap cserélve, törött zsanér cserélve. Az alsó burkolat nem tört el, így annak nem volt szükséges a cseréje. 
Laptop zsanér csere 13

Garancia

Amennyiben nem tudnánk megJAVÍTANI TÖRÖTT LAPTOPJÁT,
önnek semmit sem kell fizetnie!

MINDEN ELVÉGZETT MUNKÁNKRA
100% GARANCIÁT VÁLLALUNK!

Mit tegyen most?

Hozza el laptopját valamelyik szervizünkbe / igényeljen laptop futárt, és hagyja nálunk néhány munkanapra. Kollégáink bevizsgálják, hogy mi tört el pontosan, telefonon értesíteni fogják, hogy mennyi időt vesz igénybe és mennyibe kerül a laptop javítása.

A zsanérok általában 10.000 forint és 20.000 forint, az LCD hátlapok és az alsó burkolatok 15.000 - 20.000 forint között mozognak. Egy külső fotóról vagy szétszedés nélkül a legtöbb esetben nem lehet pontosan megállapítani, hogy milyen alkatrészek törtek el, miket kell kicserélni. A munkadíj 12.500 - 25.000 forint között mozoghat a törött alkatrészek függvényében. A probléma nagyságától függően az alkatrészek beszerzése és kicserélése 3 – 30 munkanapot vesz igénybe. A javítási idő attól is függ, hogy itthon elérhetőek-e az alkatrészek, vagy külföldről kell megrendeljük őket. A zsanérok / burkolati elemek törésének javítása legjobb esetben 20.000 forintba kerül, legrosszabb esetben a 70.000 forintot is elérheti. Természetesen mielőtt elvégeznénk a szükséges javításokat, értesítjük Önt telefonon és tájékoztatjuk a felmerülő költségekről, és csak a beleegyezése után végezzük el a javításokat.

Minden esetben egy teljes körű bevizsgáláson esik át a laptopja. Ez azt jelenti, hogy nem csak a bejelentett hibával foglalkozunk, hanem átnézünk rajta minden egyéb hibalehetőséget (adattárolót, memóriát, hűtőrendszert, stb.), hogy megéri-e a zsanérok / burkolati elemek cseréje. A javításra 1 év jótállást vállalunk.

A zsanérok cseréje / burkolati elemek cseréje esetén a laptopot teljesen ki is tisztítjuk, amit maximum 2 évente el kell végezni mindegyik laptopon. A tisztítás önmagában egy 12.500 - 17.500 forintos költséget jelentene, de ezt a zsanérok / burkolati elemek cseréje során ingyenesen elvégezzük.   

 

Mit mondanak rólunk ügyfeleink?

Abonyi TamásAbonyi TamásBudapest XIII. kerület

Ritka manapság az olyan alkalom, amikor a vevő minőségi szolgáltatást kap. Értem ezalatt a megtapasztalt stílust, szakmai felkészültséget, korrekt árat. Különösen az esett jól, hogy a munka elvégzését követő napon felhívott, és érdeklődött az általam utólagosan felvetett probléma megoldása felől. Ennél többet nem is tudok írni, azt hiszem a lényeget érintettem. Egyben biztosíthatom, hogy megrendelője fogok maradni és ismerőseimnek, barátaimnak is ajánlani fogom. Ez a legjobb reklám, további jó munkát kívánok!

Hegyi SándorHegyi SándorSzigetszentmiklós

Budaváry Tamás és kollégái már évek óta megbízható partnereink. Bármilyen jellegű probléma merül fel számítógépeinkkel, nyomtatóinkkal kapcsolatban a PCMENTOR a lehető legrövidebb időn belül eredményesen orvosolja azt. Ha csak tanácsot, segítséget kérünk tőlük, minden esetben hasznos, korrekt válaszokat kapunk. Szolgáltatásaikkal, emberi hozzáállásukkal a legmesszebbmenőkig elégedettek vagyunk, csak ajánlani tudjuk őket mindenkinek.

Vastagh JúliaVastagh JúliaBudapest II. kerület

Több alkalommal orvosolták a laptoppal kapcsolatos problémámat. Róluk el tudom mondani, hogy 100%-osan megfelelnek az elvárásoknak. Együtt van a cégben a szakértelem, a tökéletes megbízhatóság és az udvarias figyelmesség. Baráti körömben már ajánlottam többeknek a céget. Akik felkeresték őket, mindnyájan nagyon elégedettek voltak.

Jámbor Orsolya IlonaJámbor Orsolya IlonaBudapest XIV. kerület

A szerviz megbízható, gyors és magas szakértelemmel rendelkezik. Törekednek arra, hogy az ügyfélnek megfelelő szolgáltatást nyújtsanak a legkedvezőbb áron. Segítőkészek voltak, minden kérdésemre kedvesen és részletesen válaszoltak. Nagyon elégedett vagyok a munkájukkal és szívből ajánlom mindenkinek!

Gyuricza DánielGyuricza DánielBudapest VIII. kerület

Évek óta a PCMENTOR-t hívom ha bármilyen problémám adódik a laptopokkal, számítástechnikai eszközökkel, mindig pontosak, megbízhatóak és tökéletesen végzik a munkájukat. Nem volt olyan kérdés amire ne tudtak volna választ adni, vagy olyan probléma amit ne tudtak volna 100 %-osan megoldani. Mindenkinek bátran merem őket ajánlani, nem fognak csalódni bennük!

Krausz AndrásKrausz AndrásBudapest XIV. kerület

Korrekt, hozzáértő, segítőkész munkatársak. Kiválóan felújították a notebookomat. A szolgáltatásuk ár érték arányával maximálisan elégedett vagyok. Barátságos korszerű üzletben fogadják az ügyfeleket, munkatársaik udvariasak. Bátran ajánlom őket.

Halmos ÁgnesHalmos ÁgnesBudapest II. kerület

60 éves elmúltam. Számviteli vezetőként dolgoztam, így a számítógépes programokat és az internetet elég régóta és intenzíven használom. Koromnál fogva azonban megvannak a korlátaim. Korábban, ha bármilyen problémámra informatikus segítségét kellett kérnem, szorongva tettem azt, miután az illető szakemberek nem az én nyelvemen beszéltek, így mindig maradtak megválaszolatlan kérdéseim, miközben felszámították a tetemes (a PCMENTOR-nál jóval magasabb) órabéreket. Amióta rátaláltam a PCMENTOR-ra, Budaváry Tamás személyében, a helyzet gyökeresen megváltozott. Tamás, fiatal kora ellenére tökéletesen le tud ereszkedni a szintemre és gyorsan, hatékonyan megold minden problémát, de ugyanakkor nyugodtan és türelmesen válaszol a laikus kérdéseimre is. Én még ilyen örömmel nem fizettem egyetlen szakembernek sem! Jó szívvel ajánlom minden kedves kortársamnak, és persze a fiatalabbaknak is!

Somoskői KatalinSomoskői KatalinBudapest XI. kerület

Barátságos ügyfélkezelés, jó szakértelem, megbízhatóság. Rendeltem egy akkumulátort, és még ők beszéltek le a drágábbról, hogy pénzt spóroljanak nekem. Tökéletesen működik most a laptopom.

Matulay SándorMatulay SándorBudapest VII. kerület

Kétségbeestem, mert szétesett a Windows-om. Mindenem azon futott (Internet, üzleti levelezés, zenei komposer programok – amin több év munkája is rajta van). Nem tudtam, kihez forduljak, amikor az Interneten ráakadtam a PCMENTOR-ra. Szerencsém volt, mert egy gyors, megbízható, hozzáértő szakemberre bíztam a laptopomat – és nem bántam meg! Még nem hozzáértő, kissé talán gyermekded kérdéseimre is nagy türelemmel és olyan hozzáértéssel válaszolt, amit én, mint egy amatőr felhasználó is megérthettem. KÖSZÖNÖM a gyors, szakszerű munkát! Csak ehhez a céghez fordulok legközelebb is!

Zsadon IldikóZsadon IldikóBudapest X. kerület

Régóta "barkácsolták" a számítógépeimet barátok, szakemberek, stb. Mindenki tett hozzá egy kicsit, (lehet, hogy el is vett ), de valahogy, fél évnél tovább sosem bírta szegény pára, aztán kezdtük újra. Igaz, olcsó volt, de híg is volt a leve :-) Mostanra besokalltam és a számítógép is velünk együtt. Teljes generálra volt szükség. A gép "hasít" mondja a gyermekem, a párom a zene és film imádatát éli, mint fénykorában, én meg oda sem jutok a géphez, de megérte. Azt kaptuk, amit vártunk, szerettünk volna, és mellé garanciát, biztosítékot, ha gondunk lesz, kapunk segítséget készséggel, mert a PCMENTOR-t választjuk ezután is. Szerintem, nagy kincs ez manapság. Őszintén ajánlom mindenkinek. Köszönöm a precíz, korrekt munkát. Ui: Anyukámnál is jó a gép :-)

Miért minket válasszon?

LAPTOP ZSANÉROK / BURKOLATI ELEMEK CSERÉJE ISMERŐS / "HOZZÁÉRTŐ" OLCSÓ / HANYAG LAPTOP SZERVIZ PCMENTOR
Ellenőrzi a merevlemez / memória / laptop állapotát ? NEM IGEN
Ellenőrzi a laptop belső hőmérsékleteit ? NEM IGEN
Be tudja szerezni a szükséges gyári alkatrészeket ? NEM IGEN
Roncsolás mentesen tudja a laptopot szétszedni / összerakni ? NEM IGEN
Ki tudja tisztítani a megfelelő laptop részegységeket ? NEM IGEN
Nem hagyja ki a csavarokat a laptopból / minden kábelt visszaköt a helyére ? NEM IGEN
Garanciát vállal a munkájára ? NEM IGEN
Bármikor elérhető, ha kérdése lenne a javítással kapcsolatban ? NEM IGEN
100% garanciát vállalunk az elvégzett munkáinkra
Hiszünk magunkban. Tudjuk, hogy minden esetben a lehető legjobb megoldást nyújtjuk Önnek. A munkánkért cserébe csak abban az esetben kell fizetnie, ha a bejelentett hibát megjavítjuk. Ha nem tudnánk megoldani, akkor nem kell fizetnie semmit sem. Se munkadíjat, se kiszállási költséget, se bevizsgálási díjat.
Számítógépes problémáinak a 99%-ra találunk megoldást
Szinte minden problémára találunk valamilyen megoldást. Több, mint tízezer különböző hibát oldottunk meg az évek alatt. Minden munkatársunk legalább 5 éve dolgozik számítógép és laptop szervizesként. Ezen felül folyamatosan képezzük munkatársainkat, ezért lépést tudunk tartani a számítástechnika gyorsan változó világával.
Nincsenek rejtett költségeink
Áttekinthető az árlistánk, pontosan kiszámolhatóak a javítási költségek meglepetések nélkül. Előre egyeztetjük Önnel a pontos munkadíjakat, az alkatrész költségeket, és csak az elfogadott árajánlat esetén kezdjük meg a javítást.
Helyszíni kiszállás esetén óradíjas szolgáltatásban dolgozunk
Ha Önnél kell valamilyen hibaelhárítást elvégezni, akkor egy időben egyszerre több hibát / laptopot / számítógépet is tudunk javítani. Ezért így lényegesen kevesebbe kerül a hibák javítása, mint ha külön-külön tételesen számolnánk el. Például: kiszállási díj, hiba meghatározása, portalanítás, periféria telepítése, programtelepítés, frissítések, reklámok eltüntetése, víruskereső telepítése, vírus irtás, router beállítás.
Több mint 10 000 elégedett ügyfelünk van
Ügyfeleink 99,5%-a elégedett velünk. A Budapesti számítógép és laptop szervizek közül velünk a legelégedettebbek az ügyfelek a Google és a Facebook értékelések alapján.
Működő, leinformálható cég vagyunk
Több, mint 8 éve folyamatosan működünk. Ellenőrizheti, hogy kit hív ki otthonába / üzletébe és kire bízza személyes, céges adatait, számítógépét, laptopját, eszközeit. Az elérhetőségek menüpontnál megtalál rólunk minden fontos információt. 
Nálunk tényleg Ön a legfontosabb
Szervizünkben a lehető leggyorsabban kiszolgáljuk Önt, ez maximálisan 5 perc! Nálunk nem kell 25-30 percet várakoznia mire sorra kerül! Nem tartjuk fel, tudjuk, hogy az Ön ideje is értékes. Amíg Önt ki nem szolgáltuk, nem fogadunk telefonhívásokat, nem szolgálunk ki másokat, nem javítunk más eszközöket, nem adminisztrálunk.
Rendelkezünk több szervizhelyiséggel és házhoz is megyünk
Szükség esetén házhoz is megyünk, és ha lehetséges, akkor ott javítjuk meg eszközét. Illetve vannak olyan problémák amit csak Önnél lehet megjavítani, pl: internet és hálózati problémák. Előfordulnak olyan esetek is amikor nem lehet a számítógépet / laptopot szervizbe leadni, mert kényes adatok vannak rajta, vagy nélkülözhetetlen egy munkafolyamathoz.
Távolról is tudunk segíteni önnek
Interneten keresztül be tudunk jelentkezni számítógépére, laptopjára. A kisebb beállítási problémákat így is meg tudjuk oldani. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhat meg.
Többféle számítástechnikával kapcsolatos kérdésével fordulhat hozzánk
Fő tevékenységünk a laptopok és az asztali számítógépek hardveres és szoftveres szervizelése. Ezen kívül rendszergazdai szolgáltatásokat is vállalunk. Továbbá foglalkozunk adatmentéssel és hálózati hibaelhárítással is. Ha új laptopra, számítógépre, nyomtatóra vagy bármilyen informatikai eszközre lenne szüksége, akkor azokat is be tudjuk szerezni és üzembe helyezni. Tanácsokat is adunk, hogy ezek közül Önnek mit érdemes választania.
blank

Figyelmeztetés

Ne halogassa tovább laptopja zsanérjának cseréjét! Hívjon minket vagy jöjjön el hozzánk minél előbb! Ennél már csak rosszabb lehet a helyzet!. Ha nem cseréljük ki a zsanért / hátlapot / alsó / felső burkolatot, akkor egy idő után el fog szakadni a WIFI antennája  / kamera kábele /  LCD kábele is. Ezek után nem lesz hálózat / kamera / kép a laptopon!

Ha fontos önnek a laptopja, akkor hozzánk hozza el! Ne bízza "szakértőkre" vagy "pince szervizekre", mert a legtöbb esetben a szakértelem és a felszerelés hiánya miatt ők olyan károkat okozhatnak a laptopjában, amit utána már lehetetlen megjavítani, vagy többszörösébe kerül a javítás. Az évek alatt mi már több, mint 500 db laptopnak a zsanérját / burkolati elemét cseréltük ki sikeresen!

Acer Laptop Szerviz
Asus Laptop Szerviz
Dell Laptop Szerviz
Fujitsu Laptop Szerviz
HP Laptop Szerviz
Lenovo Laptop Szerviz
MSI Laptop Szerviz
Samsung Laptop Szerviz
Sony Laptop Szerviz
Toshiba Laptop Szerviz