Bevizsgálási díj

Miért van bevizsgálási díj?

Amikor Ön behoz hozzánk egy laptopot vagy számítógépet valamilyen hibával, akkor mi nem csak azt az adott hibát javítjuk ki, hanem bevizsgáljuk az egész eszközt. Miért jó ez? Mert a legtöbb esetben nem csak egy hibája van a hozzánk behozott eszközöknek. Évek óta nem jártak szervizben, nem voltak karbantartva, nem látta őket szakember. Ha nem az egész eszközt vizsgáljuk be, akkor valószínűleg pár hónap múlva vissza kell hozni egy másik, aztán megint egy másik hibával. Viszont ha ezt az első bevizsgálás alkalmával a készülék teljes bevizsgálást elvégezzük, akkor azonnal kiderül, hogy érdemes e a készülékre már az első hiba javításának az árát elkölteni.

Engedje meg, hogy elmagyarázzam néhány gyakran előforduló példával. Az egyik esetben ügyfelünk behozott hozzánk egy laptopot, hogy bekapcsolás után nem ad képet. Megállapítottuk, hogy alaplapi zárlat okozza a hibát. Ennek a hibának a javítása 30 ezer forintba kerül. Viszont a teljes bevizsgálás alatt azt is észrevettük, hogy a merevlemeze is hibás a laptopnak. Ezért azt is ki kell cserélni, ami további 30 – 40 ezer forintos költséget jelent (új merevlemez, adatmásolás, Windows telepítése az új merevlemezre). Ezért már nem biztos, hogy egy 6-7 éves laptopra érdemes rákölteni 60 – 70 ezer forintot. Ha nem ellenőriztük volna a merevlemez állapotát, akkor pár hónap múlva visszahozta volna az ügyfél, hogy lassú / nem indul a Windows / lefagy / eltűntek az adatai. 

Egy másik esetben ügyfelünk behozott hozzánk egy laptopot, hogy nem indul el a Windows. Megállapítottuk, hogy ezt egy Windows frissítési hiba okozta. Ebben az esetben le kellett menteni az adatait, és újra kellett telepíteni a Windows rendszert. Ez 18.000 forintba kerül. A teljes bevizsgálás alatt kiderült, hogy a laptopja túl is melegszik. Ezért ki is kell tisztítani. Ennek a költsége további 9 000 forintba kerül. A tisztítást is mindenképpen meg kell csinálnunk, mert ha nem tisztítjuk ki a laptopot, akkor rövid időn belül tönkremegy a grafikus vezérlője a túl sok hő miatt, és annak a javítása további 39 ezer forintba kerül, ha egyáltalán javítható lesz.

Egy harmadik esetben ügyfelünk behozott hozzánk a laptopot, hogy tisztítsuk ki, mert hangos és melegszik. A teljes bevizsgálás alatt észrevettük, hogy a merevlemeze elkezdett tönkremenni, és cserélni kell. Ez a merevlemez cseréjével, adatmásolással, és a Windows újratelepítéssel jár. Ha ezt nem tettük volna meg, akkor pár hónap múlva elveszthette volna az összes adatát, esetleg 150 – 200 ezer forintért lehetett volna visszaállítani azokat.

Tapasztalatból tudjuk, hogy sajnos a legtöbb olyan szerviz, aki ingyenesen vizsgálja be a számítógépeket / laptopokat, nem végez teljes diagnózist az eszközökön, mert az sok időbe és munkába kerül. Gyakran találkozunk olyan esetekkel, hogy ezek a szervizek javíthatatlannak minősítettek egy számítógépet / laptopot, mert nem áldoztak rá elég időt, hogy alaposan bevizsgálják a terméket. Ennek ellenére javítható a volt a számítógép / laptop. 

Mennyibe kerül a bevizsgálási díj?

A laptopok bevizsgálási díja 4 000 Ft. A számítógépek bevizsgálási díja 3 000 - 9 000 Ft között mozog. A számítógép bevizsgálási díj a bonyolultságtól függ.  Viszont a bevizsgálási díjat csak abban az esetben kell kifizetnie, ha bevizsgáljuk az eszközét, ajánlatot tesszük a laptop / számítógép javítására, de Ön elutasítja a javítást.
Ha kéri a kiajánlott javítást, akkor nem kell bevizsgálási díjat fizetnie. Illetve, ha nem javítható az eszköze, akkor sem kell bevizsgálási díjat fizetnie.
Acer Laptop Szerviz
Asus Laptop Szerviz
Dell Laptop Szerviz
Fujitsu Laptop Szerviz
HP Laptop Szerviz
Lenovo Laptop Szerviz
MSI Laptop Szerviz
Samsung Laptop Szerviz
Sony Laptop Szerviz
Toshiba Laptop Szerviz