MIÉRT VAN BEVIZSGÁLÁSI DÍJ?

Amikor Ön behoz hozzánk egy laptopot / számítógépet valamilyen hibával, akkor mi nem csak azt az adott hiba okát tárjuk fel, hanem megvizsgáljuk az eszköz többi alkatrész állapotát is. Miért jó ez? Mert a legtöbb esetben nem csak egy hibája van a hozzánk behozott eszközöknek. Évek óta nem jártak szervizben, nem voltak karbantartva, nem látta őket szakember. Amennyiben nem az egész eszközt vizsgáljuk be, akkor valószínűleg pár hét / hónap múlva vissza kell hozni egy másik, aztán megint egy másik hibával. Viszont ha ezt az első bevizsgálás alkalmával a készülék teljes bevizsgálást elvégezzük, akkor azonnal kiderül, hogy érdemes-e a készülékre az észlelt hiba javításának az árát elkölteni. Ezzel sok felesleges költségtől kímélheti meg magát, illetve egy ténylegesen jó döntést hozhat.

Nálunk minden esetben egy teljes bevizsgáláson esik át az eszköze. Ez azt jelenti, hogy a bejelentett hibán kívül még ellenőrizzük, hogy a belső hőmérsékletek nem lépték-e túl az optimális értékeket, az akkumulátor mennyire használódott el, a töltő állapotát, a töltőcsatlakozó állapotát, a burkolati elemek állapotát, a zsanérok állapotát, illetve az adattárolók elhasználódását (ez a legfontosabb, mert ezen tárolódik minden adata). Ezeken kívül feljegyezzük a laptopja / számítógépe hardver és szoftver elemeit, hogy tanácsot tudjunk adni az esetleges fejlesztésre, akár a későbbiekben is.

14 év tapasztalatából tudjuk, hogy a legtöbb olyan szerviz, aki ingyenesen vizsgálja be a számítógépeket / laptopokat, nem végez teljes diagnózist az eszközökön, mert az időigényes ezért költséges feladat. Hibától függően a bevizsgálási idő 30 – 180 percet is igénybe vehet.

Mennyibe kerül a bevizsgálási díj?

A laptopok bevizsgálási díja 7 000 Ft. A számítógépek bevizsgálási díja 7 000 – 21 000 Ft között mozog a hiba bonyolultságától függően. A ritkán előforduló hibák bevizsgálásában és javításában is nagy tapasztalatunk van, mivel több, mint 50 ezer különböző hibát oldottunk már meg. A legtöbb esetben már az eszköz leadásakor megállapítjuk, hogy nagyjából mennyibe kerülne az eszköz javítása, így már akkor mérlegelni tudja, hogy megéri-e Önnek a javítás költsége.

MINDENKÉPPEN KI KELL FIZETNI A BEVIZSGÁLÁSI DÍJAT?

A bevizsgálási díjat csak abban az esetben kell kifizetnie, ha leadta hozzánk az eszközét, mi bevizsgáltuk, ajánlatot tettünk a laptop / számítógép javítására, de Ön elutasította a javítást. Ha kéri a kiajánlott javítást, akkor nem kell bevizsgálási díjat fizetnie. Illetve, ha nem javítható az eszköze, akkor sem kell bevizsgálási díjat fizetnie.